Over Nikaj

Ik organiseer voor ambitieuze teams en ondernemersgroepen avontuurlijke wandeltochten, zodat je als individu en als collectief verbindt met jezelf, elkaar en je toekomstambities!

Waar draait het leven nu écht om?

Het was lange tijd verleidelijk voor mij om alsmaar door te gaan. Ik zei vastberaden vaak: "Ik ga door waar anderen stoppen."  Mijn doorzettingsvermogen was alleen soms zo sterk dat ik mezelf compleet voorbij liep. Daarom zeg ik nu juist:"Ik stop waar anderen doorgaan."

De uitspraak 'Take a thinking day' van John Donahoe, CEO van Nike, resoneert enorm. Wandelen ben ik nu dus als dagelijkse gezonde gewoonte gaan omarmen voor rust in mijn hoofd, tijd voor mezelf en verbinding met de natuur. En eerlijk gezegd, ik wil het voor geen goud missen, want de grootste dromen maak je waar door de kleinste gewoontes.

Door het wandelen geniet ik zoveel meer van het buitenleven in het hier en nu. Wandelen geeft mijn fysieke en mentale gezondheid een boost en daardoor voel ik mij ook een gelukkigere man voor mijn vrouw, dochter en zoon die geboren zijn in onze harten en volgens hun paspoorten in Azië. Daar draait het voor mij écht om, samen zijn met mijn dierbaren terwijl ik daarnaast prachtige teams en groepen ondernemers begeleid met een avontuurlijke wandeltocht richting meer innerlijke rust, (financiële) vrijheid, impact, (team)succes, werkplezier en een gezonde werk-privé balans! 

Tijd is kostbaar, leef NU! 

Ik vind bijna niets zo mooi als in gesprek zijn met ambitieuze mensen die grootse plannen hebben met hun bedrijf of in hun leven. Aan ideeën is vaak geen gebrek, maar tóch maakte ik ook niet altijd tijd in mijn agenda voor mijn droom om Klimrust op te zetten. Ik raakte verstrikt in de dagelijkse sleur inclusief taken die mijn aandacht opeisten. Totdat ik besefte: "Een droom zonder plan is slechts een wens."

Gelukkig ging bij mij de knop, omdat ik diep van binnen voelde dat ik met wandeltochten in Nederland en Schotland wil bijdragen aan meer fysieke en mentale gezondheid bij hardwerkende teams en ondernemers. Er is namelijk ook een keerzijde van de medaille als je de lat te hoog legt door jezelf. Het streven naar perfectie, mede door hoge verwachtingen en prestatiedruk, leidt vaak tot overbelasting en uitputting. 

Juist in een wereld waarin het aantal vermoeidheid, stress, burn-out of depressie klachten zo extreem hoog is, voel ik alsmaar meer mijn verlangen om je te helpen bij het nemen van afstand van de dagelijkse hectiek om diep te verbinden met jezelf, elkaar en je toekomstambities. 

Ik blijf mij verwonderen over de kracht van de natuur

De tijd die je investeert in het opladen van je batterij tijdens een avontuurlijke wandeltocht, betaalt zich dubbel en dwars terug in meer productiviteit, creativiteit en effectiviteit. Alsof er een oase van rust je tegemoet treedt, waarbij je niets moet en alles mag. Juist dan is de natuur een bron van inspiratie die je creatieve denkvermogen versterkt. Voor mij is dit van onschatbare waarde, want door het wandelen in de natuur laat ik dagelijkse verantwoordelijkheden los en kom ik zoveel meer tot innerlijke rust.

Schotland is voor mij bij uitstek hét ideale land om te hiken. Vandaar dat ik ook jaarlijks op reis ga naar de Schotse wildernis. Perfect voor als ik een vol hoofd heb, want dan hoef ik mij totaal geen zorgen te maken over deadlines, e-mails of andere verplichtingen. Het enige waar ik me op hoef te concentreren is het genieten van de prachtige uitgestrekte bergen, de ruige kustlijn, de groene valleien en de mystieke meren. En natuurlijk de volgende stap op het pad en de stappen die ik wil zetten om mijn toekomstambities uit te laten komen 😉

Gelukkig heb ik na mijn verhuizing naar Dalfsen door Corona de rust en het wandelen, nog meer dan normaal, dichtbij huis opgezocht. Ik ken nu ook de 'hidden treasures' in Het Vechtdal en ben tot de ontdekking gekomen dat ik niet ver meer weg hoef om afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. Echt perfect als afwisseling met mijn andere hobby's: koken, lezen, mountainbiken, reizen en muziek luisteren.

Mijn zakelijke achtergrond in een notendop 

Na de afronding van mijn studie Management, Economie & Recht een de HEAO heb ik ruim 18  jaar gewerkt in het bankwezen. Ik ben werkzaam geweest in verschillende commerciële & management functies, zowel in het bank- als bedrijfsleven.

In 2006 studeerde ik af op Bedrijfseconomie (Msc) aan de Universiteit van Amsterdam. In 2013 volgde ik een management opleiding aan Vlerick Business School in België.


Ik ben sinds 2015 zelfstandig ondernemer en werk als docent, trainer, business coach en CFO. Ik ben een ondernemend mensenmens die graag mensen en organisaties helpt groeien. Mijn doel is om elke dag op reis te zijn en nieuwe dingen te leren en ervaren. En ik neem graag andere mensen mee op reis.


Omdat je altijd ergens aan begint en ergens mee stopt, speelt er ook bij iedere ondernemer het vraagstuk: "Wil ik doorgaan met mijn bedrijf of wil mijn bedrijf verkopen?" Een moeilijk en belangrijk onderwerp. Om mezelf en ondernemers daarbij te kunnen helpen en adviseren heb ik in 2019 de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB) met succes afgerond.

Plus inmiddels ben ik trotse mede-oprichter van het online platform Tafelgasten.com met online trainingen over thema's als leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, marketing & sales, management en teamontwikkkeling, financiën en nog zo veel meer. Zie het als een creatieve mix van Ted Talks, trainingen, DWDD en Booking.com die perfect past in een wereld waarin hybride werken de standaard is. Dit doen we voor blije klanten als Rabobank, KPN, Sales Value, USG Legal Professionals en Cibap!

Wat klanten over mij zeggen

Ik gun iedereen van harte Nikaj Junte!
Ik heb Nikaj leren kennen als een mensen-mens in hart en nieren. Doordat Nikaj oprechte belangstelling toont, goede vragen stelt en luistert, heeft hij voor mij en mijn bedrijf veel betekend. Zijn advies was eerlijk en helder. Ik herinner me ook de humor, zijn openheid en de leuke gesprekken over reizen.
Klimrust wandeltochten voor ondernemers in Nederland
Monique van der Kolk - Owner & Founder Casita Travel
Nikaj beheerst zijn vaktechniek uitstekend en combineert dat met sterke sociale vaardigheden.
Nikaj is goed in staat om de juiste kritische vragen te stellen en legt daarbij vaak de vinger op de zwakke plek. Hierdoor kun je het plan verbeteren met een grotere kans van slagen. Jarenlang hebben wij uitermate prettig samengewerkt. 
Klimrust wandeltochten voor ondernemers
Gijs Eskes/ DGA Thunissen