De #1 wandeltocht in Nederland volop teambuilding activiteiten voor méér teamontwikkeling

Maak in één dag of twee dagen van je team een hecht geheel wat elkaar feilloos aanvoelt, begrijpt en samenwerkt voor maximale teamprestaties!

Je team is zo sterk als de zwakste schakel

Teambuilding is niet alleen het bouwen van een team, maar draait ook om het versterken van relaties en het creëren van een positieve bedrijfscultuur

Juist door teambuilding activiteiten leer je als team  'out of the box' denken en handelen. Maar als te weinig tijd vrijmaakt voor teambuilding activiteiten ervaar je al snel meer struggles in je team:

 1. Gebrek aan creativiteit en innovatie door het vastzitten in routines

 2. Miscommunicatie wat een soepele samenwerking verstoort

 3. Onuitgesproken frustraties en onafgemaakte plannen

Het is niet vanzelfsprekend dat je team gelijk op één lijn zit. Juist in de waan van de dag staar je al snel blind op operationele taken en ben je continu brandjes aan het blussen.

Juist dan ligt de focus teveel op de korte termijn, waardoor je de lange termijn strategie uit het oog verliest richting de stip op de horizon.

Dus stap uit je vertrouwde kantoor, ga op avontuur met elkaar in de natuur en maak tijd vrij om het fundament van een sterk team te bouwen!

Dit zijn de 5 grootste frustraties van teamwork

Gebrek aan vertrouwen binnen je team

Door wantrouwen voelen teamleden zich niet comfortabel om zich kwetsbaar, open en eerlijk op te stellen. Hulp vragen, feedback geven en ontvangen, en het stellen van grenzen is dan nog te ongemakkelijk, wat leidt tot misverstanden, verwijten, aannames en vooroordelen in je team.

Angst voor conflicten

In een angstcultuur met oppervlakkige discussies maak je als team moeilijke onderwerpen niet bespreekbaar. De spanning en stress is dan juist sneller en meer voelbaar op de werkvloer, net zoals de weerstand en terughoudendheid. 

Gebrek aan betrokkenheid 

Als teamleden zich te weinig verbonden met je visie en missie voelen, leidt dit tot minder enthousiasme, motivatie en inzet. Ze zien niet het grotere plaatje en weten niet of en hoe ze op lange termijn willen bijdragen.

Teamleden nemen geen of te weinig verantwoordelijkheid

Mede doordat je teamleden bang zijn om fouten te maken, twijfelen om knopen door te hakken of moeite hebben om zichzelf uit te spreken uit angst voor negatieve reacties of kritiek van collega’s.

Het eigenbelang is belangrijk dan het teambelang

Als teamleden meer waarde gaan hechten aan persoonlijke prestaties gaat dit ten koste van de collectieve teamprestaties. Door een gebrek aan focus op het gemeenschappelijke doel, raakt je team verdeelt. Zo ontstaat er een eilandjescultuur. 

Creëer met een teambuilding wandeltocht meer psychologische veiligheid in je team en op de werkvloer

Teamuitje outdoor

Zonder veiligheid en vertrouwen in je team blijft elk teamlid constant op zijn hoede. Vanwege een gebrek aan vrijheid om te zijn wie je wil zijn en om te doen wat je wil doen, lijkt samenwerken een onmogelijke opgave. 

Wantrouwen verstoort de teamdynamiek, belemmert de creativiteit en vertraagt het innovatieproces, waardoor je team vast blijft zitten in oude patronen. Daardoor ontbreekt het échte teamgevoel, wat een groot gemis is. 

Daarom gaan we juist tijdens een avontuurlijke wandeltocht méér verbinding, vertrouwen en vitaliteit in je team creëren. Met als voordeel een sterk team volledig op elkaar is ingespeeld als een geoliede machine, waarbij elk teamlid weet wat zijn of haar rol en verantwoordelijkheid is als onderdeel van het grotere geheel.

Zo voelen teamleden zich meer intrinsiek gemotiveerd om langere tijd te blijven werken voor je organisatie. Plus meer nieuwe medewerkers staan te popelen om bij je te werken, want een sterk team vergroot je aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt mede door een indrukwekkende reputatie op het gebied van teamdynamiek. Dit maakt het zoveel makkelijker om kwalitatief sterke teamleden aan te trekken!

Bouw een sterk team met een sterke bedrijfscultuur die verbindt, inspireert en succes stimuleert

Voorkom een extreem hoog ziekteverzuim of personeelsverloop doordat je teamleden zich onvoldoende gezien, gehoord, gewaardeerd en gesteund voelen. Juist door teambuilding activiteiten versterk je de sfeer in het team en vergroot je het werkgeluk, omdat teamleden uitdaging, afwisseling, autonomie en vrijheid in hun werkzaamheden voelen en ervaren.

Zo bouw je een sterker team dat elkaar vertrouwt, steunt, aanmoedigt en proactief nieuwe initiatieven toont. En dat niet alleen, want door teambuilding activiteiten creëer je óók ruimte voor elk teamlid voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling om antwoord te krijgen op vragen als: 

 • Wie ben je als mens? 

 • Wat is jouw rol in het team?

 • Waar geloof je in en waar sta je voor? 

 • Waarvoor kan het team je om hulp vragen? 

 • Wat wil je bijdragen met jouw passies en talenten? 

“There is no WIFI in the forest, but you will find a better connection!”

Wat kan je verwachten van een Klimrust wandeltocht? 

Hoe vaak ben je nu écht diep verbonden met je team? Zonder afleidingen van mails, afspraken, to do’s en vergaderingen? Offline zijn met je team, in de oase van rust in de natuur, doet wonderen. 


Weg van de hectiek van het kantoorleven, laat je de digitale wereld achter je. In de natuur kan je juist bewust verstillen en vertragen om elkaar écht te leren kennen, voorbij aan de oppervlakkige gesprekken over koetjes-en-kalfjes. Dit brengt je zakelijke groei in een stroomversnelling zonder dat je uit het oog verliest waar het écht om draait in het leven.


Laat de natuur jullie inspireren, terwijl jullie een mix van uitdagende en inspirerende teambuilding activiteiten aangaan tijdens een onvergetelijke wandeltocht. Dit is meer dan een standaard wandeltocht, het is een kans om jullie team naar een hoger niveau te tillen.


Samen ga je onder begeleiding van mij, Nikaj Junte, de koers van jouw team of organisatie bepalen voor korte én lange termijn. Stap buiten de gebaande paden en maak strategische vraagstukken bespreekbaar voor méér verbinding, vertrouwen en vitaliteit in je team. 

Teams van toonaangevende bedrijven beleefden al een Klimrust wandeltocht in de natuur👇

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Reviews

Door tijd en rust te nemen voor die vragen kom je tot andere inzichten dan dat je dit tussen het dagelijkse werk door doet. Het heeft ons als Managementteam verder geholpen en we hebben ook gewoon een hele leuke tijd met elkaar gehad in een prachtige omgeving. Bedankt Nikaj!
David van Dasler - Directeur Heijmans Infra Regionale Projecten
Nikaj, bedankt voor de goed georganiseerde dag. Ik kijk terug op een mooie dag, waar we elkaar weer konden ontmoeten, stil staan bij elkaars kwaliteiten en dat allemaal in een mooie omgeving!

Miranda Schouten - Smit. Manager Intermediairdesk Midden Oost Nederland bij Rabobank IJsseldelta

Actieve teambuilding wandeltochten speciaal op maat in Het Vechtdal

Actieve teambuilding

Teambuilding wandeling

Dagdeel ( 4 uur)

 • Inspirerend en op maat gemaakt teambuilding programma
 • Wandeling in gemeente Dalfsen (6 km) met gebruik van ons eigen bos
 • Georganiseerd en begeleid door ervaren gids/trainerOptioneel:

Uitgebreide borrel met koude | warme hapjes of BBQ bij Stal de Marshoek

Vanaf € 75 per persoon 

Teambuildingtocht

Dag ( 8 uur) 

 • Koffie, thee en luxe lunch
 • Inspirerend en op maat gemaakt teambuilding programma.
 • Wandeling in het Vechtdal | Dalfsen (6-10 km) met gebruik van eigen bos
 • Huur en gebruik van trainingslocatie Stal de Marshoek
 • Afsluitend een uitgebreide borrel met koude | warme hapjes of BBQ
 • Georganiseerd en begeleid door ervaren gids/trainer

Vanaf € 250 per persoon 
Ondernemersreizen

Hiketocht voor teams (heidagen)

Meerdaagse - 2 of 3 dagen

 • Vervoer van (zware) bagage naar het overnachtingsadres
 • Eten en drinken voor onderweg met luxe lunchbox
 • Inspirerend en op maat gemaakt teambuilding programma.
 • Dagtochten van 10 tot 20 km in het Vechtdal (Dalfsen / Ommen / Hellendoorn)
 • Huur en gebruik van trainingslocatie Stal de Marshoek en ons eigen bos
 • Overnachting en uitgebreid ontbijt in hotel te Dalfsen of Ommen
 • 3-gangen diner + aangeklede borrel of BBQ  als afsluiter
Vanaf € 675 per persoon
Nieuwsbrief inschrijven klimrust wandelen nederland schotland ondernemers
Voor wie?
Deze teamdag is geschikt voor teams die met elkaar een leuke en inhoudelijke dag willen meemaken. Een inspirerende dag om te genieten en elkaar beter te leren kennen. 'Gewoon' een leuke teamdag of om nu eens eindelijk echt stappen te maken in teamontwikkeling, het jaarplan, kwartaalmeeting of op 'traditionele' heidagen. 
Deelnemers

Aan deze teamactiviteit kunnen 10 teamleden deelnemen. Grotere groepen zijn mogelijk in overleg. Iedereen met een normale gezondheid kan mee. Er zijn diverse routes en we wandelen 6-10 km.

Inhoud programma

Met teambuilding activiteiten, werkvormen, denkoefeningen en opdrachten creëer je meer vertrouwen, verbinding en vitaliteit in je team. De exacte daginvulling is maatwerk en in overleg. Je loopt langs de oevers van de Vecht en trekt door weilanden en bossen. 

Over Nikaj

Tijdens de teambuilding wandeltocht ben ik je begeleider, wandelgids en trainer, want hoe kan je een sterker team bouwen en vormen? Naast teambuilding is wandelen in de natuur één van mijn grootste passies, dus vandaar dat ik nu met wandelcoaching en teambuilding activiteiten meer vertrouwen, verbinding en vitaliteit in je team creëer. 

Vanwege dienstverbanden in diverse commerciële-, management- en directie functies in het bankwezen en bij MKB-bedrijven, ben ik een ervaren leidinggevende, financieel expert (CFO) & Register Adviseur Bedrijfsopvolging. Sinds 2015 ben ik succesvol ondernemer en inmiddels ben ik naast oprichter van Klimrust ook mede-oprichter van tafelgasten.com 

Dus kom maar op met je strategische vraagstuk, commerciële uitdaging of struggles rondom je team en bedrijfscultuur, ik stel jullie graag prikkelende vragen die je dieper aan het denken zetten. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe oplossingen en perspectieven voor het ontwikkelen van een sterkere teamdynamiek. 

En niet te vergeten: waar ik vroeger roofbouw pleegde op mijn lichaam om zakelijke en sportieve prestaties na te streven, ben ik nu juist een groot voorstander van een gezonde werk-privé balans. Zo kan ik zakelijk winnen zonder mijn privé-leven te verliezen, dus we gaan ook stil staan bij hoe je meer bewuste keuzes maakt voor je fysieke, emotionele en mentale gezondheid!

"Het succes van een team is niet alleen afhankelijk van individuele prestaties, maar vooral van de samenwerking en harmonie binnen het team."

Wandelen met je team in Het Vechtdal

Het Vechtdal staat bekend om een mix van uitgestrekte bossen, groene weiden, kabbelende rivieren en pittoreske dorpjes. Ideaal voor wandelliefhebbers die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. De diversiteit aan wandelroutes is geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. 

Dompel jezelf onder in de schoonheid van het Vechtdal en laat de natuur je verwonderen. Tijdens een teambuilding wandeltocht kan je in een informele setting strategische vraagstukken, commerciële uitdagingen of de bedrijfscultuur bespreekbaar maken met je collega's aan de hand van mijn teambuilding activiteiten, werkvormen en oefeningen.

Een teambuilding wandeltocht in het Vechtdal is óók perfect voor de persoonlijke ontwikkeling van elk teamlid. Samen kan je ideeën uitwisselen, er is ruimte om struggles of verlangens met elkaar te delen en zo versterk je de teamdynamiek. Juist als je regelmatig wisselingen in je team hebt, is het belangrijk om tijd vrij te maken om elkaar beter te leren kennen. Vooral ook buiten de dagelijkse werkomgeving. 

Laat alle spanning en stress van je werk los, het is tijd voor een gezellige teamdag met een actieve inspanning. Tijdens het wandelen kunnen teamleden kwetsbaar, open en eerlijk met elkaar praten en luisteren voor méér verbinding en welbevinden. 

Als team voel je je na een teambuilding wandeltocht meer op je gemak, zodat elk teamlid zich vrijer voelt om te zijn wie hij of zij wil zijn. Zo bouw je een sterker team met sterke communicatievaardigheden en hechte teamdynamiek. Vergeet namelijk niet: fysiek en mentaal gezonde teamleden vormen samen een gelukkig team!