Klimrust

Stilstaan om daarna te versnellen

5 weetjes over Klimrust 

Ondernemersreizen Schotland & Nederland

Nikaj Junte is de oprichter en expeditieleider op alle wandeltochten van Klimrust

Klimrust is opgericht door Nikaj Junte. Als fanatieke sporter werd ik door knieproblemen en na een zwaar ongeluk 'gedwongen' om te wandelen. In 2009 ontdekte ik hierdoor onbedoeld het (lange) afstandswandelen en de kracht van de natuur & het opzoeken van de stilte.  
Flower of Scotland the hike

Je kent Klimrust wellicht van blogs op The Hike of vanuit het Psychologie Magazine

Nikaj schrijft blogs over wandelen in Schotland en Nederland op het online platform TheHike.nl. Ook zijn er artikelen over Nikaj en Klimrust verschenen in lokale en landelijke media.  Nikaj is ook bekend van zijn onderneming Klimijzer en van het platform tafelgasten.com waar hij mede-oprichter van is. 

Fred Spiering - leermeester & schoonvader

Een rasondernemer die ging voor kansen en durfde te investeren. Levensgenieter met een hart van goud. Een markante en vrolijke Jordanees. Fred overleed in 2005 en is een ondernemer die je inspireert en waar je mee wilt samenwerken. Fred volgde zijn hart, bewandelde nieuwe paden en is voor mij een ondernemend voorbeeld.
wandeltocht vechtdal

Eigen bos in Dalfsen 

Al meer dan 50 jaar familiebezit. Een uniek bosperceel in het Vechtdal, gelegen in het buurtschap Hessum. Het ver weg gevoel maar dan dichtbij. Een favoriete en vertrouwde plek om naar toe te gaan, te wandelen en stil te staan.  
If it is chaos, take a thinking day

John Donahoe (CEO van Nike & voorheen o.a. eBay/PayPal) - Inspiratiebron

John Donahoe neemt regelmatig “A Thinking Day”. Een denkdag om afstand te nemen van de chaos om zich te kunnen focussen en te richten op de meest belangrijke zaken in zijn onderneming. Wat gebeurt er allemaal om mij heen en wat zijn mijn grootste bedreigingen, kansen en uitdagingen in de aankomende periode? 

Altijd maar doorgaan

Hoe kwam je op het idee van Klimrust?

 - 2 min lezen -

In 2003 was ik 31 jaar en in de bloei van mijn leven. Zowel zakelijk als privé leek alles te lukken. Nadat ik mijn grote liefde in een Schotse kilt in Edinburgh Castle ten huwelijk had gevraagd, verloor ik alleen 2 maanden later op een warme zomerse dag bijna het leven tijdens een halve marathon. 

 

Mijn lichaam zei allang 'Stop!', maar ik liep achter op mijn (doel)schema. Ik kon niet meer,  maar mocht niet opgeven. Ik moest doorgaan van mezelf. Door een hitteberoerte, raakte ik in coma.

 

Nadat ik ontwaakte zag het er héél slecht uit. Doktoren gaven een prognose van een leven in een rolstoel. Weg onbezorgd leven waarin alles mogelijk was. Een journalist die mij destijds interviewde over het sport ongeluk, schreef in de krant dat mijn ijzeren wilskracht mij bijna de kop had gekost...

Klimrust wandeltochten voor ondernemers

Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben volledig hersteld. Volgens doktoren een wonder. Ook hier was het motto nooit opgeven en altijd doorgaan. Na een intensieve revalidatie kon ik de draad weer oppakken. En oppakken dat deed ik. Volop leven en altijd AAN staan

Vele jaren later kwam ik, met nieuwe klachten, wederom in het ziekenhuis voor onderzoek. Niet de uitslag van de CT-scan, maar het besef van hoeveel geluk ik had gehad en dat ik met de wake-up call niets had gedaan kwam binnen. Ik was boos en teleurgesteld in mezelf.

Ik was maar weer eens ‘gewoon’ doorgegaan. Door het oog van de naald kruipen en er vervolgens niets mee doen. Te weinig stilstaan bij al het geluk en de mooie dingen. De schots getinte bruiloft, het vaderschap en mijn zakelijke carrière. Had ik er wel voldoende van genoten? Gaf ik mijn energie & kostbare tijd wel aan de juiste dingen?

Ondernemersreizen Schotland & Nederland

Waarom blijf ik mijn ijzeren wil en doorzettingsvermogen inzetten om mezelf in de vernieling te helpen?!  Ik beloofde mezelf (en mijn gezin) die dag om minimaal 1 x per jaar op een berg te gaan zitten en stil te staan bij het leven met de vraag of ik nog wel goed bezig ben. Of ik mijn ijzeren wilskracht wel goed inzet?  


Nadenken over mijn zakelijke en privéleven. Mijn bergen staan in Schotland. Mijn oefenpaden liggen in het Vechtdal. Schotland is vertrouwde grond waar ik in het verleden heb gewoond en waar ik mij thuis voel. Weg van de hectiek en me onderdompelen in Schotse gastvrijheid.

 

Dit jaarlijkse ‘uitje’ en de natuur in Schotland opzoeken is iets waar ik ieder jaar enorm naar uitkijk en ook naar verlang. Het is een traditie geworden waar ik niet meer zonder wil.


Hier kom ik tot rust en neem ik (grote) beslissingen om gelukkig te blijven, verder te groeien en succesvol te zijn. Deze reis doe ik ieder jaar alleen. Alleen kan ik meer genieten en nadenken. Mijn eigen plannen maken. Doen waar ik zelf zin in heb. 


Tot 2019…………

Delen is vermenigvuldigen

Waarom Klimrust voor teams en ondernemers?

Wanneer ik mensen vertel over mijn wandeltochten naar Schotland kreeg ik regelmatig verzoeken van mensen of ze mee mochten. Dat zag ik niet zitten. De gedachte alleen al sloeg ik in het verleden rucksichloos af. Daar ben ik anders over gaan denken.


Ik werk elke dag met ondernemende mensen en geniet van hun plannen, lef en doorzettingsvermogen. Ik zie, hoor en voel echter ook de behoefte van teams en collega-ondernemers om ook even echt tot rust te komen en de accu op te laden. Je kan niet altijd maar doorgaan. Waarom zou ik dan ook deze "thinking days" en deze ultieme "genietreis"  voor mezelf houden?  

 

Delen is vermenigvuldigen. Alleen ga je sneller en samen kom je verder. Open deuren, clichés en iets waar ik iets mee wilde gaan doen. In 2019 heb ik voor het eerst ondernemers meegenomen op avontuur.


De reacties en feedback van de deelnemers in 2019 waren meer dan ik op had gehoopt. We hebben nog steeds veelvuldig contact en dan krijg ik terug hoe fantastisch de reis was en wat deze reis voor hen heeft betekent. Voor mij was dit ook een enorme bevestiging dat ik dit niet langer meer alleen voor mezelf moet en mag houden.   

Wat is het resultaat van Klimrust?

Tijdens de klimrust wandeltochten stap je uit de dagelijkse hectiek en kom je tot rust. In een inspirerende en rustgevende omgeving ga je met gelijkgestemde ondernemers de accu opladen en ontdek je hoe je jouw “ijzeren wilskracht” kan inzetten voor meer vrijheid, succes en werkplezier. 


Stilstaan in de natuur om jouw energie te vergroten en met betere plannen een gelukkig ondernemend mens te blijven.