arrow_drop_up arrow_drop_down

Klimrust

Stilstaan om daarna te kunnen versnellen

Heb je het te druk om mee te gaan?! Ga dan juist met mij mee!

Je zult verbaast zijn over de resultaten en met welke ideeën en actieplannen je weer uitgerust naar huis gaat. 


Het is een geweldige investering in jezelf en je onderneming!

Als jonge dertiger stond ik in de bloei van mijn leven. Nadat ik mijn grote liefde in Schotse kilt ten huwelijk had gevraagd verloor ik kort daarna bijna het leven tijdens een sportwedstrijd.  Na een heatstroke lag ik twee dagen in coma en door een hersenbeschadiging kon ik moeilijk praten en niet meer lopen. Doktoren gaven een prognose van een leven in een rolstoel. Het is een wonder dat ik hiervan ben hersteld en weer volledig de draad heb kunnen oppakken. Een journalist die mij destijds interviewde over het ongeluk, schreef in de krant dat mijn ijzeren wilskracht mij bijna de kop had gekost.


En oppakken dat deed ik! Volop leven en altijd AAN staan. Carrière maken! Vele jaren later kwam ik wederom in het ziekenhuis voor onderzoek.  Niet de uitslag van de CT-scan, waarop de hersenbeschadigingen waren te zien, maar het besef van hoeveel geluk ik had gehad raakte mij nu pas echt. Ik was ook enorm boos en teleurgesteld in mezelf. Door het oog van de naald kruipen en er vervolgens niets mee doen.


Altijd de beste willen zijn. De mooiste en grootste klanten en deals willen binnen halen. Naast het werk diverse opleidingen doen en aan de weg timmeren. Nooit genoeg en altijd meer nastreven. De schots getinte bruiloft, het vaderschap en mijn zakelijke carrière.


Maar had ik er wel voldoende van genoten? Gaf ik mijn focus, kostbare tijd en aandacht wel aan de juiste dingen? Doe ik überhaupt wel de goede dingen? Ik realiseerde mij dat ik mijn ijzeren wilskracht bleef gebruiken om mezelf in de vernieling te brengen.

Ik beloofde mezelf die dag om minimaal 1 x per jaar op een berg te gaan zitten. Stilstaan en nadenken over mijn zakelijke en privéleven. Sindsdien reis ik jaarlijks naar Schotland. Vertrouwde grond waar ik mij thuis voel. Weg van de hectiek. Helemaal alleen. Alleen om te genieten en plannen te maken. Wandelen door de Pentland Hills rond Edinburgh of de beroemde West Highland Way . De natuur in Schotland opzoeken is helend en geeft mij op cruciale momenten iets extra’s. Hier neem ik beslissingen om gelukkig te blijven, verder te groeien en succesvol te zijn. 


Als ondernemer ben je nu eenmaal vaker alleen, met jezelf en jouw onderneming bezig. Ik vind het ook heerlijk om er in mijn eentje op uit te trekken en niet gestoord te worden door anderen. Verzoeken van mensen om een keer mee te mogen sloeg ik in het verleden rucksichloos af. Daar ben ik anders over gaan denken.


Ik zie, hoor en voel de behoefte van collega-ondernemers. Waarom deze "thinking days" en deze ultieme "genietreis"  voor mezelf houden?  Er zijn zoveel inspirerende en ondernemende mensen om te ontmoeten en en geïnspireerd door te raken.   


Delen is vermenigvuldigen. Alleen ga je sneller en samen kom je verder. Allemaal clichés en zo waar. De reacties en feedback van de deelnemers van de klimrust reizen in 2019 hebben mij overweldigd. En bevestigd dat ik dit niet langer meer alleen voor mezelf moet en mag houden!  


Ik zou het heel gaaf vinden als je mee gaat en we samen onze ijzeren wilskracht gaan inzetten voor meer vrijheid, werkplezier en succes.

Ik beloof jou een onvergetelijke ervaring waar je een rijker mens van gaat worden!